Rahsia untuk berjaya dengan CNI.

Salam sejahtera,

Semua orang ingin berjaya dalam apa saja bidang yang di ceburi, samada dalam bidang pekerjaaan atau perniagaan. CNI adalah salah satu syarikat yang menyediakan peluang perniagaan kepada anda. Iaitu dalam bidang perniagaan pelbagai peringkat atau pun multi level marketing (MLM).

Adakah untuk berjaya dalam bidang MLM ini satu yang sukar atau pun mustahil. Jayapannya tidak, sekiranya anda tahu rahsianya. Jadi di sini saya ingin memberitahu rahsia untuk berjaya dengan CNI.

1. Guna sendiri – Barang-barang CNI adalah terdiri barang-barang keperluan harian atau pun barang wajib guna separti berus gigi, ubat gigi, shampoo dan macam-macam lagi. Jadi tukar jenama barang-barang yang anda guna kepada jenama CNI.

2.  Menjual – Ramai orang takut apabila di sebut menjual. Tetapi apa yang saya maksudkan di sini adalah jual kepada diri kita sendiri. Macammana tu? Jawapannya ada di no.1. Iaitu guna sendiri. 🙂

3. Menaja – Perkataan ini juga merupakan perkataan ‘berhantu’ sebab ramai yang menolak apabila di suruh menaja. Tetapi tanpa penajaan anda tidak mungkin akan berjaya dalam CNI, malahan dalam apa-apa MLM pun. Mungkin ramai yang tak setuju dengan kenyataan ini. tetapi dengan teknik yang betul, insyaAllah ianya bukanlah sesuatu yang sukar. Saya akan menulis tentangnya di masa akan datang.

4. Service dan tunjuk ajar – Setelah kita menaja dan mempunyai ‘downline’, jangan lupa untuk service dan memberi tunjuk ajar kepada downlone kita. Macamana? anda tidak boleh terlalu memaksa, dengan pendekatan yang betul, downline anda akan selesa dengan anda.

5.  Kepimpinan – Untuk berjaya anda perlu menjadi seorang pemimpin. Dalam hal ini anda perlu menjadi pemimpin pada diri anda dahulu dan seterusnya pemimpin kepada kumpulan anda. Kepimpinan boleh di pelajari. CNI menyediakan kursus-kursus berkenaan kepimpinan. Seorang kawan saya memberitahu, “untuk menjadi pemimpin kita perlu bersedia untuk merasa tidak selesa”. Dalam maksudnya tu.., Di lain masa saya akan cuba mengulasnya.

6. Kursus – Apabila kita memasuki suatu bidang yang baru seperti perniagaan MLM, anda perlu mengikuti kursus-kursus yang di sediakan. Kursus-kursus ini bertujuan membimbing anda tentang bagaimana untuk menjalankan perniagaan CNI. Upline saya kata kursus itu WAJIB.

7. Turut serta majlis CNI – CNI ada mengadakan majlis-majlis tertentu seperti “Majlis Kecermerlangan CNI”, Majlis Sambutan Hari Raya dan macam-macam majlis lagi. Anda mesti menghadiri majlis-majlis ini bagi mendedahkan diri dengan aktiviti-aktiviti CNI seterusnya berkenalan dengan ushawan-ushawan lain. Majlis ini juga boleh digunakan untuk membawa rakan anda bagi memperkenalkan dengan dunia CNI.

8. Akhir sekali Duplikasi – Setelah anda praktiskan 7 langkah di atas, anda perlu duplikasikan kepada downline anda. Downline anda pula akan mengajak downlinenya untuk duplikasikan perkara yang sama. Jadi proses ini akan berterusan. Namun begitu ianya bukanlah suatu yang mudah, tetapi ianya juga bukanlah suatu yang mustahil. Individu-individu yang berjaya dalam CNI telah menggunakan rahsia-rahsia di atas dan hasilnya mereka berjaya.

Sekarang terpulanglah kepada anda untuk mengikutnya atau tidak.

Salam kejayaan dan jumpa anda di puncak kejayaan.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: